fbpx

Hvor mange tonn tar en lastebil?

Trenger du en solid lastebil som takler flere tonn? Eller er du på jakt etter en mindre lastebil for lettere transportoppgaver? Ulike lastebiler kan håndtere forskjellig vekt. Slik velger du rett type lastebil til ditt oppdrag!

Har du behov for å transportere tunge og store gjenstander? Eller trenger du kun en mindre lastebil for å flytte utstyr, møbler eller byggematerialer? Uansett hva du har bruk for, har du kanskje lurt på hvor mange tonn en lastebil faktisk tar, samt hvordan du skal vite hva du har bruk for selv.

Østkran AS har i mange år levert kraner og utført krantjenester og kranoppdrag til både privatpersoner og for oppdrag i bygg- og anleggsindustrien. Vi har en rekke lastebiler og kraner som takler de fleste oppdrag. Her får du en rask oversikt over hvordan du bør gå frem for å finne ut hvilken lastebil som er kraftig nok for deg.

Ulike lastebiler takler forskjellig vekt

Lastebiler kommer i en mengde ulike størrelser, og takler også selvsagt forskjellig vekt. Større lastebiler kan klare godt over 12 tonn, mens mindre lastebiler helst ikke bør tynges ned med noe særlig over 10 tonn. Det finnes også enda mindre modeller enn dette, som ikke kan frakte flere tonn.

Noen lastebiler er rene lastebiler, mens andre er utstyrt med kraner. Kranene i seg selv vil veie noe, men til gjengjeld vil de kunne hjelpe deg løfte og flytte den tunge lasten som skal fraktes, slik at du slipper å utsette deg for rygg- og kneskader. I visse tilfeller vil det også være helt nødvendig med en kranbil, da noen gjenstander rett og slett er for tunge å flytte på selv.

Hvordan velger man rett type lastebil?

Hvis du er usikker på hvilken type lastebil som passer for deg bør du finne ut av hvilke gjenstander du ønsker å frakte, hva de består av, hvor store de er, hvor mye de veier til sammen, hvordan de helst bør fraktes og hvor de skal fraktes. Dette kan være med på å peke deg i rett retning når det kommer til valg av lastebil.

For noen vil det holde å benytte seg av en ordinær lastebil, mens andre som sagt kan ha mye mer nytte av en lastebil med kran for transport, også kjent som en kranbil. Kranbiler kommer, i likhet med ordinære lastebiler, i ulike størrelser, og passer derfor til forskjellige oppdrag og jobber.

Bør du kanskje heller velge en kranbil?

Hvis du ikke er sikker på om du bør velge en vanlig lastebil eller en kranbil er det greit å vite at en kranbil kommer med flere fordeler. De brukes ofte til å flytte varer og gjenstander som er upraktiske å flytte for hånd. Du kan bruke en kranbil til svært mange oppdrag. For eksempel vil du ha god nytte av en kranbil for:

  • Båttransport
  • Hustransport
  • Langtransport
  • Montering av balkonger
  • Montering av bygg
  • Demontering av brakkerigger
  • Transport av brakker og rigger
  • Montering av hus
  • Transportering av trelast
  • Transportering av maskiner

 

Det finnes også en rekke andre jobber hvor kranbiler viser sin verdi. Hvis du er usikker på om du bør benytte deg av en kranbil eller en lastebil, kan det være lurt å forhøre seg med selskapet eller bedriften du skal bestille kranbil eller lastebil fra. Profesjonelle aktører vet som regel godt hva som vil fungere best i enhver situasjon. Dermed kan du få god hjelp til å ta det rette valget på en effektiv måte.

Østkran har lastebiler som takler de fleste oppdrag

Hos Østkran AS kan vi hjelpe deg med tjenester knyttet til kran og transportoppdrag, modultransport, maskintransport, samt rigg- og modul-løsninger. I over 20 år har vi opparbeidet oss god erfaring og mye kunnskap fra oppdrag over hele landet. Våre kjøretøy, maskiner og verktøy er solide og av god kvalitet.

Hos oss er du sikret lastebiler og kranbiler som takler de aller fleste typer oppdrag. Både når det kommer til vekt, distanse og ren kraft. Vi leverer gode løsninger til både privatkunder og til oppdrag fra ulike næringer. Vi sørger alltid for tett oppfølging, og kan være svært fleksible, slik at du mottar de tjenestene du trenger, når du trenger dem.

Vi kan hjelpe dere å utføre jobben på en trygg og sikker måte!

Vi har også dyktige kranførere på laget, som kan være med på å sikrestille at oppdrag med kraner går som smurt hos våre kunder. Våre kranførere er oppdaterte, har mye erfaring og alle sertifiseringer som trengs for å sørge for at arbeidet går trygt for seg.

Lyst til å samarbeide med oss? Eller har du kanskje noen spørsmål? Ta gjerne kontakt for en hyggelig og uforpliktende prat. Vi ønsker å strekke oss langt, slik at du får nøyaktig det du trenger når det kommer til kran og transportoppdrag, modultransport, maskintransport, eller rigg- og modul-løsninger!Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle