fbpx

Kranarm for lastebil sikrer enklere transport

Dersom du skal frakte tunge eller store gjenstander med en lastebil, blir jobben langt enklere ved hjelp av en kranarm. Nettopp derfor bør du kanskje vurdere å benytte deg av en kranbil eller en lastebil med kran for transport.

Både for privatpersoner og til oppdrag innen bygg- og anleggsbransjen kan det være nyttig å benytte seg av en lastebil med tilgang på en solid kranarm. Det får du dersom du velger en kranbil, også kjent som en lastebil med kran.

Hvordan sikrer en kranarm enklere transport?

En kranarm for lastebiler kan gjøre det mye lettere å flytte store, tunge og uhåndterbare gjenstander. Med en kranarm får du nemlig god hjelp når det kommer til å manøvrere last av og på lastebilen. Ofte skal man transportere tyngre ting som kan være vanskelig å håndtere uten skikkelige verktøy.

Med en kranarm slipper man å ta de tyngste løftene selv, og man vil kunne sørge for at ingen utsetter seg for ryggskader eller kneskader. En kranarm vil på den måten ivareta viktige HMS-aspekter når det skal jobbes med transport av store og tunge elementer.

Det finnes ulike kranarmer: Hvordan velger jeg rett?

I dag er det faktisk mulig å velge mellom ulike typer kranarmer. Hvilken type du bør benytte deg av bestemmes av arbeidet som skal utføres, hvordan du ønsker å jobbe og selvsagt også av lovene som gjelder der du arbeider.

Skal du for eksempel utføre tyngre løft i nærheten av lastebilen din, vil du komme langt ved å bruke en god EP-kran med en kortere arm. Her får du stor kapasitet, uten å oppta mye plass. Hvis du skal arbeide på samme sted over lengre tid, ønsker å kunne dekke til lasten din, samt koble fra verktøyene mellom arbeidet, vil du ha god nytte av en Z-armkran som kan legges sammen på en svært kompakt måte bak førerhuset.

Dette bør du finne ut av før du velger kranarm

Usikker på hvilken type kranbil eller kranarm du bør benytte deg av? For å velge rett modell kan det være en god idé å stille seg selv et par viktige spørsmål. Du bør eksempelvis finne ut hvilken type last som skal transporteres, hvor mye lasten veier og hva den skal bestå av. Det kan også være fordelaktig å tenke på hvordan lasten bør fraktes, samt hvor den skal fraktes.

Det er helt essensielt å planlegge godt før man utfører transport av enkelte gjenstander. God oversikt og informasjon om oppdraget eller arbeidet vil nemlig kunne være med på å avgjøre hvor lang kranarmen din bør være, hvorvidt det er viktig at den er sammenleggbar og hvor mye vekt den bør kunne takle.

Østkran AS hjelper deg å velge rett kranarm for lastebil!

Østkran AS er et kranfirma som i over 20 år har opparbeidet seg gode erfaringer og mye kunnskap om alt kranrelatert. Dersom du er usikker på hvilken type kran du bør benytte deg av, eller lurer på hva slags kranarm du bør gå for, kan vi hjelpe deg velge riktig. Ta gjerne kontakt med oss – så finner vi en løsning sammen!

Tags:


Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle