fbpx

Mobilkran eller kranbil til ditt neste oppdrag

Usikker på om du bør velge en mobilkran eller en kranbil til ditt neste oppdrag? Østkran hjelper deg med å ta det riktige valget.

 Hvis du skal flytte eller løfte tunge gjenstander kan du ha bruk for en god mobilkran eller kranbil. Disse to krantypene har mange likheter, men også noen ulikheter. Så hvordan velger du typen som passer best for deg?

Hva er en mobilkran?

En mobilkran er en type kjøretøy som også er laget for å håndtere heising av ulik last. De fleste bruker mobilkraner når det er snakk om at man trenger et kjøretøy som gjør det lett å ta seg av opprigg og nedrigg.

En mobilkran består hovedsakelig av en undervogn som kranen står på, samt en overvogn som dreier seg rundt undervognen, og har førerposisjon, motor og annen viktig mekanikk, samt en bom som fungerer som arbeidsredskapet.

Hva er en kranbil?

En kranbil enkelt forklart en lastebil med en kran. Kranen er gjerne montert like bak førerhuset, eller den er plassert helt bakerst på bilen. Fordelen ved å velge en kran montert bakerst på bilen er at man også kan benytte seg av bilen for lasting av tilhenger, samt at det er enklere å demontere kranen for å øke nyttelasten.

Hva er forskjellen på en mobilkran og en kranbil?

Mobilkraner og kranbiler er relativt like verktøy, men det finnes små forskjeller som skiller dem fra hverandre. En kranbil er som sagt en lastebil med en kran som kan være montert ulike steder på lastebilen. En mobilkran har ofte en større kran enn en kranbil, og kranen er montert i stedet for lasteplanet.

Hvordan velge mellom mobilkran og kranbil?

Hvis du skal velge mellom å benytte deg av en mobilkran og en kranbil, er det greit å se an hva slags type prosjekt du skal jobbe med. Finn ut hva du har behov for, og kartlegg gjerne hvordan du ønsker å arbeide med lasten det er snakk om. Det kan være lurt å avgjøre:

  • Hva slag last du skal håndtere
  • Hvilke materialer lasten består av
  • Hvor tung lasten er
  • Hvor stor lasten er og hvilken form den har
  • Hvor langt lasten skal flyttes
  • Hvordan du ønsker å arbeide med lasten
  • Hvilken type styringssystem du foretrekker
  • Hvor presist arbeid som må utføres
  • Hvor nøyaktige bevegelser du må sikrestille

 

Få god hjelp av Østkran AS!

Trenger du hjelp med å finne den perfekte mobilkranen eller kranbilen til ditt neste oppdrag? Da kan Østkran AS hjelpe deg. Vi har i over 20 år vært en garantis for sikkerhet og presisjon i bransjen, og vet godt hvilke krantyper som passer til hvilke jobber.

I vår moderne bilpark finner du løsninger som tar seg av de fleste løfte- og transportoppgaver. Vi kan bistå deg med tett oppfølging og god kunnskap, samt sørge for at du ender opp med den kranen som får jobben din gjort på en effektiv, rask og forsvarlig måte. Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi sammen ut av hva du har bruk for!Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle